Social 7 August 2012 09:30
Comunitatea evreiasca din Romania si-a exprimat luni nemultumirea fata de nominalizarea senatorului Dan Sova, care a negat progromul de la Iasi, in functia de ministru pentru Relatia cu Parlamentul.

Presedintele comunitatii evreiesti din Bucuresti Erwin Simsensohn a declarat ca evreii din Romania s-au "infuriat" din cauza ca un politician care a facut unele "declaratii cinice" a fost nominalizat in functia de ministru.

Afirmatiile pe care senatorul Dan Sova (PSD, la putere) le-a facut in martie incalca legislatia romana, care interzice negarea Holocaustului, a notat Simsensohn.

"Doar in Romania poti sa negi Holocaustul si apoi sa fii numit ministru", a declarat acesta pentru site-ul Ynetnews.

"In ceea ce ne priveste, este inacceptabil", a continuat el, adaugand ca membrii comunitatii sunt "loiali Romaniei si vor coopera cu orice Guvern".

"Vom face orice efort necesar pentru a sustine proiecte care sunt benefice Romaniei. Dar nu vom sta degeaba atunci cand o asemenea persoana este numita ministru", a subliniat Simsensohn.

Sova a provocat reactii in martie, imediat dupa ce a fost numit purtator de cuvant al PSD, afirmand intr-un interviu ca "niciun evreu nu a suferit pe teritoriul Romaniei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.