Noului sef al CNAS, dr. Doru Badescu, a vorbit despre avantajele aduse de prescriptia eletronica.

Sistemul, care intra in functiune de luni 2 iulie, isi propune ca pana la sfarsitul acestui an cel putin 80% din retete sa fie in noul format, trecerea completa la sistemul electronic fiind prevazuta pentru 1 ianuarie 2013.

La acea data, prescrierea electronica si eliberarea medicamentelor compensate se vor face exclusiv in sistemul prescriptiei electronice (online si offline), scrie MEDIAFAX.

"Suntem o tara cu 41,7 milioane de retete pe an. Miza mea este ca banul asiguratului sa fie cheltuit cat mai eficient”, a declarat dr. Doru Badescu, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Avantaje pentru pacient:

  • pacientul va primi tot o reteta, emisa electronic, insa boala nu va mai fi mentionata explicit, ci va fi inlocuita de un cod, pentru confidentialitate;
  • pacientul va putea cumpara medicamentele fractionat de la mai multe farmacii, reteta electronica functionand in regimul a maximum sapte retete separate.
  • pacientul va sta mai putin la coada in farmaciile echipate cu cititorul de cod de bare, respectiv un minut si jumatate in medie, fata de 5-6 minute in actualul sistem.
"Practic, pacientul poate sa gaseasca un pret mai bun si mai aproape de casa", spune dr. Badescu. In tarile in care acest sistem a fost introdus, economiile la buget s-au situat intre 10 si 20% din valoarea facturilor", spune dr. Doru Badescu.

El adauga: "Mecanismul retetei electronice ne asigura ca sistemul nu va mai putea fi folosit decat pentru binele pacientilor, medicilor si farmacistilor. Cei care vor sa faca medicina de calitate, onest si performant vor fi ajutati de sistemul pe care il lansam la 2 iulie "


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.