Social 28 Iunie 2012 09:32
Cerinta controversata de la proba scrisa de limba romana din cadrul evaluarii nationale va fi punctata atat in cazul elevilor care au raspuns ca propozitia respectiva este subiectiva, cat si al celor care au spus ca este predicativa, au declarat oficiali ai Ministerului Educatiei.

Astfel, la corectarea lucrarilor de la proba de luni, ambele raspunsuri vor primi cate sase puncte, dupa ce, pana acum, baremul probei de romana prevedea ca raspunsul corect este "subiectiva", potrivit MEDIAFAX.

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, declarase anterior, tot miercuri, ca elevii care nu au raspuns conform baremului la subiectul controversat de la proba de limba romana vor primi cele sase puncte aferente cerintei respective numai daca acestea ii vor ajuta la repartizarea in liceul pe care si l-au ales.

"Toti elevii care au raspuns ca respectiva propozitie este subordonata predicativa vor fi notati potrivit baremului, respectiv depunctati la aceasta cerinta. Nota finala va fi deci mai mica, per total, cu 0,15. Elevii pot face contestatie privind acest subiect. In schimb, le promit ca vor primi acest punctaj la repartizarea computerizata, daca depunctarea de la cerinta ii va pune in situatia de a pierde locul dorit la admiterea in liceul pentru care au optat", a spus Pop.

Ministrul nu a explicat insa cum se va reusi, la repartizarea computerizata in licee, sa se tina cont de raspunsurile la acea cerinta si ce se va intampla daca vor aparea contestatii de la elevii care au raspuns conform baremului si care vor fi intrecuti la admitere de unii dintre ceilalti.

Citeste si Parintii si elevii au iesit in strada din cauza unui subiect al evaluarii nationale


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.