O fosta fabrica de ulei din zona Obor a Capitalei a fost cuprinsa de flacari in cursul zilei de joi.

Incendiul care a cuprins complexul Moara lui Assan a fost stins. Pompierii au apelat la un elicopter care sa arunce o punga cu apa deasupra cladirii cuprinse de flacari, relateaza jurnalul.ro.

Directorul ADP Sector 2, Cristian Lemnaru, a declarat ca au fost aduse la fata locului trei incarcatoare si doua basculante ca sa rastoarne, daca e necesar, molozul din zona.

Pompierii intervin cu trei autospeciale cu apa si spuma, un echipaj de descarcerare si unul de prim ajutor, dar si cu o vola, pentru a curata daramaturile din complexul Moara lui Assan.

"Interventia e dificila cu atat mai mult cu cat nu se poate patrunde prin interiorul constructiei, iar scarile sunt impracticabile", a declarat la Realitatea TV Daniel Vasile, purtator de cuvant al ISU Bucuresti, citat de realitatea.net.

Fabrica de ulei face parte din complexul Moara lui Assan din Sectorul 2 al Capitalei. Situata in zona Obor, Moara lui Assan este prima moara cu aburi din Romania. Moara a fost data in folosinta in anul 1853.

"Monumentul a fost vandalizat in ultimii douazeci de ani, fara ca Primaria Capitalei sau Primaria Sectorului 2 sa ia masuri", a spus Stefania Simion, vicepresedinte al Asociatia Salvati Bucurestiul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.