Doar sapte contestatii din cele peste 300 depuse au dus la promovare. Prin urmare rata promovabilitatii a crescut cu mai putin de un procent.

Promovabilitatea la bacalaureatul dedicat elevilor din loturile pentru olimpiade si concursuri internationale sportive sau pe discipline a crescut cu mai putin de un procent dupa rezolvarea contestatiilor, de la 34,2 la 35%, fiind promovati doar sapte dintre cei 319 care au contestat notele, relateaza MEDIAFAX.

Sesiunea speciala a bacalaureatului s-a desfasurat la Colegiul National Pedagogic "Stefan cel Mare" si Colegiul Tehnic de Comunicatii "Nicolae Vasilescu-Karpen" Bacau, iar la examen s-au inscris 921 de liceeni aflati in proceduri de selectie sau pregatire pentru alcatuirea echipelor care vor reprezenta Romania atat la olimpiadele internationale pe discipline, cat si la competitii sportive, cum ar fi campionatele europene sau mondiale de juniori.

Promovabilitate de doar 34,2% la Bacul olimpicilor

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Octavian Morariu, s-a declarat surprins de numarul mare de candidati din aceasta sesiune si a cerut "o investigatie".

"Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului precizeaza ca la sesiunea speciala de bacalaureat se pot prezenta nu doar participantii la olimpiade sportive si pe discipline, ci si participantii la concursurile internationale sau elevii care se afla in loturi de pregatire pentru competitiile internationale in perioada rezervata sesiunii normale a examenului de bacalaureat (11 iunie - 6 iulie).

Ca atare, printre cei care si-au manifestat intentia de a participa la sesiunea speciala s-au aflat mai mult de 108 competitori, cat sustine presedintele COSR ca s-ar afla in lotul olimpic, respectiv 928, dintre care s-au inscris 880 si s-au prezentat 877, toti absolventi ai promotiei 2012. Subliniem ca 47 dintre acestia sunt competitori la concursuri pe discipline de invatamant, restul fiind la cele sportive", s-a aratat intr-un comunicat de vineri al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

Citeste si:
Rezultate BAC 2023. Au fost publicate notele la Bacalaureat 2023 pe...
Rezultate BAC 2023. Au fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.