Social 31 Mai 2012 10:36
Seful Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Ioan Bala, a fost demis, miercuri, de ministrul Justitiei, Titus Corlatean.

"Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a decis astazi, 30 mai 2012, demiterea din functie a directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Ioan Bala, si preluarea atributiilor de conducere de catre comisar-sef de penitenciar Marian Stancovici", a anuntat Ministerul Justitiei, intr-un comunicat de miercuri, citat de MEDIAFAX.

Potrivit documentului citat, declaratiile lui Bala pe tema unor presupuse tentative de evadare, "declaratii publice total nefundamentate facute de domnul Bala in cursul zilei de astazi (miercuri, n.r.)", au reprezentat motivul demiterii acestuia din functie.

Ce fac teroristii in Romania: Planuiesc evadari ale interlopilor

In legatura cu aceste declaratii, ministrul Justitiei, Titus Corlatean, citat in comunicat, precizeaza ca "nu exista elemente care sa conduca la concluzia agravarii, in ultima perioada de timp, a fenomenului criminalitatii organizate in tara noastra".

In finalul documentului, institutia afirma ca ministrul Justitiei "dezavueaza astfel de declaratii" si spune ca acestea "au potential de a ridica semne de intrebare asupra capacitatii institutiilor statului de a gestiona fenomenul criminalitatii" si "pot aduce grave atingeri imaginii Romaniei in plan extern".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.