Raul Oltet a fost poluat cu titei in dreptul abatorului din orasul Bals (Olt), dupa ce o conducta a Conpet s-a fisurat.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, Alin Basasteanu, poluarea s-a produs dupa ce o conducta de titei care traverseaza raul Oltet s-a fisurat, in noaptea de marti spre miercuri, in dreptul orasului Bals, iar titeiul s-a scurs in apa.

"Este o conducta care traverseaza raul Oltet, in dreptul abatorului de la Bals si care se pare ca s-a corodat in timp si a provocat o scurgere de titei. Echipajele noastre se afla la fata locului impreuna cu reprezentanti ai societatii comerciale careia ii apartine conducta, dar si cu reprezentanti ai Garzii de Mediu si ai Serviciului de Gospodarire a Apelor", a declarat Alin Basasteanu.

"Pata de titei se intinde pe toata latimea Oltetului, pe circa 15 kilometri. Imediat dupa sesizarea poluarii a afost intrerupta alimentarea cu titei a conductei, iar in zona s-au deplasat echipe de interventie de la SGA Olt, ISU si Conpet. Echipele de interventie monteaza baraje absorbante in zona Falcoiu pentru a opri unda de poluare astfel incat sa nu ajunga in lacul Draganesti", precizeaza reprezentantii Ministerului Mediului.

La randul sau, comisarul-sef al Garzii de Mediu Olt, Gheorghe Neacsa a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX ca in Oltet va fi aruncata aproximativ o tona de substante care neutralizeaza poluarea. El a mai spus ca riscul cel mai mare este ca unda de poluare sa ajunga in Olt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.