Social 28 Mai 2012 10:54
70% din alimentele provenite din mediul rural romanesc sunt naturale si ecologice, desi nu au certificatul corespunzator.

Consumul intern de produse ecologice certificate reprezinta doar doua procente din totalul alimentelor consumate in Romania, apreciaza presedintele Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica "Bio Romania" , Marian Cioceanu.

Cu toate acestea, a precizat el, 70% din alimentele provenite din mediul rural romanesc pot fi clasificate ca fiind naturale si ecologice, pentru ca taranii nu utilizeaza substante chimice pentru produsele obtinute in gospodarie, transmite hotnews.ro.

Citeste si
Peste 60% din comerciantii de produse ecologice insala consumatorii

Cat priveste piata fructelor si legumelor cultivate fara ingrasaminte chimice cu certificat care sa ateste acest lucru, ea creste an de an cu 20%. Numai in 2011, fermierii au trimis la export peste 200.000 de tone de produse ecologice, iar profiturile s-au dublat.

Produsele ecologice pe piata interna totalizeaza 80 de milioane de euro, jumatate din aceasta valoare fiind asigurata de miere, vin si produse de panificatie.

In plus, si romanii vor sa manance bio. Sunt tot mai multi cei care evita pietele si isi fac proviziile direct de la ferme, relateaza stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.