Urna gasita intr-un autoturism in localitatea Corund din judetul Harghita si in care se presupunea ca s-ar fi aflat cenusa lui Nyiro Jozsef este goala.

O urna in care se presupunea ca s-ar afla cenusa a lui Nyiro Jozsef a fost gasita, sambata, de politisti in localitatea Corund din judetul Harghita, intr-un autoturism cu care un oficial din Ungaria se deplasa catre Sumuleu Ciuc, sustineau surse locale.

Urna gasita este din lemn lacuit, de forma patrata, fara inscriptii.

Ulterior, oficialul ungar a fost dus la sediul Politiei din Corund, unde nu a spus daca este cenusa lui Nyiro, dar a afirmat ca este vorba de cenusa umana si a aratat documentele de insotire a acesteia, scrie MEDIAFAX.

Prefectul de Harghita, Augusta Cristina Urzica, a declarat, ca a atacat in contencios-administrativ autorizatia de reinhumare a lui Nyiro Jozsef eliberata de primarul din Odorheiu Secuiesc, astfel ca, din punct de vedere al insitutiei pe care o reprezinta, reinhumarea este suspendata.

Romania refuza reinhumarea poetului maghiar Jozsef Nyiro

Contestatia a fost depusa la Tribunalul Harghita.

Purtatorul de cuvant al PCM, Molnar Miklos, a declarat, duminica, ca reinhumarea lui Nyiro nu va mai avea loc, motivul fiind autorizatia de reinhumare contestata de Prefectura Harghita.

"Inmormantarea lui Nyiro Jozsef nu va mai avea loc, programul nu se va modifica, insa in loc de inmormantare va fi oficiata o slujba de pomenire, in memoria scriitorului, si potrivit ultimei sale dorinte, ca macar sufletul sa i se odihneasca la Odorheiu Secuiesc. Inmormantarea a fost anulata pe motiv ca dragul nostru de primar a dat o autorizatie gresita, iar Prefectura a contestat-o in contencios-administrativ. In acest moment autorizatia a fost anulata, iar noi a trebuit sa renuntam la reinhumare. Inca nu stim daca primarul a facut aceasta greseala intentionat sau nu", a spus Molnar Miklos.

Citeste si:
Alex Dobrescu șochează din nou! Unde a aruncat cenușa mamei sale
Alex Dobrescu șochează din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.