Romania a pierdut 11.200 de medici in ultimii cinci ani, dar numarul cazurilor de erori medicale este mult sub media Uniunii Europene, a explicat presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), prof.univ.dr. Vasile Astarastoae.

Astarastoae a declarat, intr-o conferinta de presa, ca, in perioada 2007-2012, au fost formati 8.600 de medici specialisti, iar in acelasi interval de timp au plecat din Romania 11.200 de medici, relateaza MEDIAFAX.

El a spus ca Romania "a pierdut" aproximativ trei miliarde de lei numai cu cheltuielile de educatie pentru acesti medici. Exodul medicilor se incadreaza in fenomenul general al emigrarii, fenomen care a costat tara aproximativ 40 - 50 de miliarde de euro.

Astarastoae a mai declarat ca s-a ajuns ca in unele spitale sa nu existe macar un singur medic specialist intr-un anumit domeniu.

"Din cauza conditiilor din Romania, exodul medicilor romani a luat o tendinta ingrijoratoare", a subliniat presedintele CMR, aratand ca in privinta acestui fenomen "suntem unici in Europa".

Dar daca sistemul sanitar din Romania este subfinantat si nu are destui angajati, stam bine la cel putin un capitol: greselile medicale.

"Numarul cazurilor de erori medicale nu a crescut in ultima perioada. A crescut numarul reclamatiilor. De fapt, numarul cazurilor de erori medicale de la noi este mult sub media Uniunii Europene", a mai spus presedintele CMR.

Citeste si
Sistemul sanitar romanesc, REPETENTUL Europei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.