Social 22 Mai 2012 10:52
Senatul a adoptat, luni, o lege care prevede desfacerea contractului de munca pentru salariatii din institutiile publice care refuza sa vorbeasca limba romana.

De asemenea, sunt sanctionati cei care insulta in public, distrug sau inlatura o emblema, un drapel, insigna sau alt simbol al statului. Propunerea legislativa pentru modificarea Legii 53/2003 - Codul Muncii apartine deputatului independent Daniel Oajdea.

"Pe teritoriul Romaniei toti angajatii statului trebuie sa cunoasca limba romana la nivelul B sau C, in functie de pozitia ocupata", precizeaza deputatul in expunerea de motive citat de stirileprotv.ro.

Ministerul Educatiei ar trebui sa creeze un ghid care sa cuprinda nivelurile de cunoastere a limbii romane, in baza caruia se va face evaluarea angajatilor.

Cetatenii vor putea face sesizari la conducerea institutiei unde se observa ca angajtii nu vorbesc limba romana. In curs de 15 zile, acestia vor fi evaluati. Proiectul va fi transmis, in forma propusa de initiatori, Camerei Deputatilor, care este Camera decizionala.

Senatorul UDMR Frunda Gyorgy a declarat ca legea initiata de deputatul Oajdea e o prostie.

"A-ti face bine serviciul nu trebuie sa aiba legatura cu cat de bine vorbesti limba romana. Si eu mai gresesc, si dumneavoastra mai gresiti. E o prostie. Nu va trece de Camera Deputatilor, e o lege prosteasca", a declarat Frunda, citat de realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.