Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel.

Instanta Tribunalului Bucuresti i-a mai condamnat in acest dosar pe Emanoil Lepadatu, fost director economic executiv in cadrul Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), si pe Niculae Pintilie, administratorul societatii Continental Asig, la pedepse de cate sase ani de inchisoare cu excutare.

Andrei Marinescu, fost director executiv al Directiei de dezvoltare strategica a CNPR, Iulian Ditcov, administrator la Genius Network, Daniela Moisa, administrator la Pronova si Lucian Beschea au primit pedepse de cate cinci ani de inchisoare cu executare.

Dan Nica: Posta va intra in insolventa, daca sindicatele nu accepta concedieri

Pe latura civila, instanta i-a obligat la restiturea catre stat a sumelor de peste 1,1 milioane de lei pe Neculai Pintilie si la aproape 500.000 de lei pe Daniela Moisa.

Acestia au fost trimisi in judecata in 13 octombrie 2009, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in legatura cu semnarea a sase politie de asigurare, prin care CNPR a fost pagubita cu peste patru milioane de euro, scrie MEDIAFAX.

Toader Dan Mihai, Emanoil Lepadatu si Andrei Marinescu au fost acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, cu consecinte deosebit de grave.

Totodata, in acelasi dosar, Neculai Pintilie si Daniela Moisa au fost acuzati de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, spalare de bani si evaziune fiscala, Iulian Ditcov, de spalare de bani, iar Lucian Beschea, de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.