Liviu Pop sustine ca organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat din acest an va fi sub control.

Noul ministru al Educatiei este de parere ca cifra de scolarizare pentru invatamantul universitar ar trebui sa fie mai mare, din cauza celor nepromovati anul trecut.

Liviu Pop se va intalni cu ultimii trei ministri ai Educatiei pentru a-I consulta cu privire la acest subiect, mentionand ca nu stapaneste invatamantul universitar, el venind din mediul preuniversitar.

Ministrul Liviu Pop a inceput cu stangul: Primele greseli gramaticale, la prima conferinta

La preuniversitar ma mai pricep si este OK, cea universitara, pe care trebuie sa mi-o asum ca ministru, nu o stapanesc in totalitate, sa fim cu cartile pe masa. Fiind din mediul preuniversitar nu am avut contact cu mediul universitar. Nu este o prioritate sa dau vina, sa caut vinovati. Riscul este ca am inscris copii in clasa pregatitoare, dar nu am scolile aprobate. Am un numar de copii, 900.000 de copii la invatamantul preuniversitar, pe care trebuie sa-i impart pe scoli", a precizat Liviu Pop, conform evz.

Examenul de BAC se va sustine la fel ca in 2011, cu tot cu camere video

Dotarea la bacalaureat va fi imbunatatita, toate unitatile scolare vor fi dotate cu camere de luat vederi, astfel incat sa nu mai avem situatii pe care le-am avut anul trecut, centre fara aparatura necesara. Sa nu existe centre fara aparatura necesara. Cele 638 de centre vor avea camere de luat vederi pozitionate pe elevi, nu pe geamuri si pe usi", a continuat Liviu Pop, potrivit mediafax.

Intrebat cati oameni cunosc subiectele pentru bacalaureat, Liviu Pop a raspuns ca 24, apoi a ezitat.

"24 de oameni stiu aceste subiecte. Un singur om le stie in totalitate, subiectele, seful institutiei. Dar el este de o anumita disciplina", a spus ministrul interimar al Educatiei.

Liviu Pop a adaugat ca i-ar conveni ca gradul de dificultate al subiectelor sa fie la fel ca in 2011, scrie realitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.