Cele mai frecvente probleme de sanatate depistate la prescolarii si elevii din Capitala sunt obezitatea, suferintele oculare si cele ale coloanei, precum si cariile dentare.

Aproape 10% dintre copiii de gradinita si elevii din scolile Capitalei sufera de o boala cronica, potrivit studiilor realizate de Administratia Spitalelor si Serviciilor medicale Bucuresti (ASSMB) in reteaua de medicina scolara.

"Daca elevii de astazi vor intelege ca trebuie sa aiba o alimentatie sanatoasa, atunci obezitatea adulta, care a crescut foarte mult, ar scadea. Este mai greu sa infometezi un adult decat sa educi copilul pentru un comportament alimentar sanatos", a mai spus directorul general al ASSMB, citat de mediafax.ro.

Cate persoane sunt obeze in Romania?

La sfarsitul trimestrului patru al anului trecut, medicii scolari au inregistrat 25.719 cazuri de boli cronice in randul elevilor, dintre care cele mai numeroase au vizat problemele oculare de tipul vicii de refractie (8.451 de cazuri), deformatii "castigate" ale coloanei vertebrale (2.626), obezitate de origine neendocrina (1.794), astm bronsic si bronsita astmatiforma (1.306), alte tulburari de vedere (1.209), tulburari de vorbire (906), dar si afectiuni cronice ale amigdalelor si polipi (803), conform datelor centralizare de ASSMB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.