Statisticile arata ca prevalenta  fumatului in Romania a scazut de la 35,3% in 2003 la 26,7% in 2011.

4,84 milioane de romani fumau in mod curent in Romania anul trecut, potrivit datelor Studiului Global asupra Tutunului la Adulti (GATS), realizat in 2011 sub coordonarea Ministerului Sanatatii.

Aceasta inseamna ca prevalenta fumatului era de 26,7% anul trecut, in vreme ce, in anul 2003, ea ajungea la 35,3%, relateaza adevarul.ro.

Si femeile, si barbatii se lasa de fumat. In 2011, a fost pentru prima data dupa 1990 cand prevalenta fumatoarelor a inceput sa scada", potrivit medicului pneumolog Magdalena Ciobanu, coordonatorul Programului National Stop Fumat.

A scazut in acelasi timp si numarul cazurilor de cancer pulmonar, atat la nivelul Europei cat si in Romania. Totusi, Romania ramane o tara cu multi fumatori, daca raportam numarul lor la populatia generala. Cel mai rau sta, la acest capitol, Grecia (49% din populatie fumeaza), urmata de Austria (cu 44% populatie fumatoare), potrivit statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.