Plajele din Romania trebuie trecute in administrarea autoritatilor locale, a afirmat, luni, ministrul Mediului, Rovana Plumb.

"Inca de cand aceasta problematica de gestionare a plajelor a intrat in dezbatere publica m-am gandit ca si Romania poate sa-si dezvolte serviciile turistice de pe litoral in beneficiul mediului. Am luat legatura cu ai mei colegi din Italia si Spania. Atat in Spania, cat si in Italia, plajele sunt in administrarea autoritatilor locale", a declarat Rovana Plumb, citata de stirileprotv.ro.

In prezent, plajele sunt administrate de Directia de Ape Dobrogea-Litoral, o subsidiara locala a Administratiei Nationale "Apele Romane". Viziunea Rovanei Plumb este ca plajele din Romania sa fie trecute in administarea autoritatilor locale.

De aceea ministrul propus a luat legatura cu autorittile din Italia pentru a face rost de modelul lor de legislatie pe aceasta tema.

"Legislatie pe care, in perioada imediat urmatoare, o s-o supunem dezbaterii publice si sa avem si noi o legislatie moderna si performanta in acest domeniu", a declarat Rovana Plumb, luni, cu ocazia audierii ei in comisiile de specialitate din Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.