De cand s-a incalzit vremea, zece bucuresteni ajung in medie la Institutul „Matei Bals” dupa ce au fost muscati de capuse, spune Adrian Streinu Cercel, managerul institutiei.

„Este mult, dar din fericire niciunul nu a dezvoltat boala Lyme. Boala Lyme nu o dezvoti decat in cazul in care capusa este purtatoare a bacteriei Borrelia. Noi oricum le facem un tratament profilactic cu antibiotice celor muscati de capuse”, a declarat pentru gandul.info Adrian Streinu Cercel.

[VIDEO] Amenintare "invizibila": Capusele au invadat Capitala

Peste 30 de sibieni au ajuns la spital, din 1 martie pana miercuri, dupa ce au fost intepati de capuse, numarul fiind de cinci ori mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut. [Citeste si Primarul Sibiului promite dezinsectii pentru eradicarea capuselor]

"In Unitatea de Primiri Urgente au ajuns 31 de persoane intepate de capusa de la inceputul lunii martie pana in prezent si numai sase in aceeasi perioada a anului trecut. Cei mai multi au primit ingrijiri si tratament la domiciliu", a declarat pentru mediafax.ro Decebal Todarita, purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu.

Potrivit unui raport al Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), in 2011 au fost raportate la nivelul intregii tari 861 de posibile cazuri de boala Lyme, cu 52% mai mult fata de anul precedent. 354 au fost confirmate si 75 clasificate ca fiind probabile, numarul cazurilor confirmate si probabile fiind cu 36,6% mai mare decat in 2010.

"Aceste intepaturi de insecte nu sunt dureroase, sunt indolore. Si atunci ne trezim cu un punct negru sau o zona pe tegumentul nostru si ne intrebam de unde e. In general o rupem, rupem doar o parte din capusa, restul ramane in tegument si pot dezvolta boli", spune dr. Anca Alexandrescu, director DSP Arges, citata de realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.