Guvernul va analiza o eventuala revenire la forma initiala a indemnizatiei de crestere a copilului odata cu discutiile privind recuperarea salariala.

"Revenirea la forma initiala a indemnizatiei pentru cresterea copilului sunt convinsa ca va fi discutata odata cu revenirea salariilor, pentru ca este o masura care a fost luata impreuna cu reducerea salariilor ", a spus Claudia Boghievici, ministrul Muncii, citata de mediafax.ro.

Ministrul a adaugat ca analiza pe luna aprilie a indicatorilor macroeconomici va stabili clar daca acest lucru este posibil sa nu, iar daca acest lucru va fi posibil, cu siguranta va avea loc si revenirea salariilor, si reintregirea indemnizatiilor pentru cresterea copilului, in functie de ce economia reala poate sa sustina.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a participat, miercuri, la reuniunea Comisiei Nationale pentru Populatie si Dezvoltare, sedinta in care nu a fost propusa nicio masura concreta de stimulare a natalitatii, ci s-a convenit doar sa fie asteptate propuneri din partea ministerelor, sindicatelor, patronatelor si universitatilor.

La finalul reuniunii, ministrul Muncii a sustinut ca Guvernul a luat act cu ingrijorare de datele preliminare ale recensamantului de anul trecut, care indica scaderea natalitatii si imbatranirea populatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.