Despagubirile pentru imobilele nationalizate vor fi platite de stat fostilor proprietari in limita a doar 15% din valoarea reala a bunului, pe o perioada esalonata intre 10-12 ani, termenul de depunere a dosarului fiind unul de decadere si stabilit la maximum 90 zile.

Modificarile sunt avansate de Guvern intr-un proiect de lege, care urmeaza sa fie lansat in dezbatere publica si, ulterior, transmis Parlamentului.

"Atat isi permite statul sa aloce", a declarat, la Guvern, presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRM), Dorina Danielescu, citat de MEDIAFAX.

Proiectul mai prevede ca vor fi eliminate masurile reparatorii prin acordarea in natura a proprietatii sau compensarea cu alte bunuri, fiind acceptata doar plata despagubirilor in conditiile acestui proiect de lege.

Pentru depunerea dosarului de despagubire va fi stabilit un termen de decadere de 60 zile, care va putea fi prelungit doar o singura data, cu maximum 30 zile.

Modificarile sunt avansate de Guvern dupa ce Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a cerut Romaniei ca in termen de 18 luni sa adopte o noua lege pentru despagubirile legate de imobilele nationalizate in comunism, termen care expira in luna iulie a acestui an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.