Primaria Cluj vrea sa cheltuiasca circa 15 milioane lei (3,5 milioane de euro) pentru amenajarea a 14,5 km de piste pentru biciclisti.

Primaria mai intentioneaza sa construiasca 50 de statii de inchiriere si sa achizitioneze 540 de biciclete, potrivit site-ului de licitatii publice. Licitatia a fost lansata in luna martie, iar termenul de depunere a ofertelor este 3 aprilie, scrie hotnews.ro.

Pistele pentru biciclete vor fi construite intre Cluj-Napoca si comunele Floresti si Apahida. Statiile de inchiriere vor fi impartite in felul urmator: 46 din cele 50 de statii de inchiriere a bicicletelor vor fi realizate in Cluj, doua in comuna Floresti si doua in Apahida.

Dupa realizarea statiilor de inchiriere, clujenii vor putea folosi gratuit una din cele 540 de biciclete pentru a se deplasa in orice parte a orasului. Dupa folosire, vehiculul poate fi lasat la cea mai apropiata statie de inchiriere, nefiind nevoie sa fie adus in locul de unde a fost luat.

Merita mentionat ca in prezent, Cluj detine 40 de kilometri pentru pistele de biciclete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.