ANPC anunta fanii produselor ecologice ca, in urma controalelor, s-au descoperit nereguli la peste 60% comerciantii verificati.

Interesul crescut al consumatorilor pentru produsele ecologice a determinat Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) sa demareze un control tematic care a vizat 356 de operatori economici.

Presedintele ANPC, Constantin Cerbulescu, a declarat ca la 217 dintre operatorii economici, reprezentand 61% din totalul celor verificati, au fost constatate deficiente, scrie MEDIAFAX.

"A fost verificata o cantitate de aproximativ 14 tone de produse alimentare ecologice, iar doua tone (14%) nu se incadrau in prevederile legale privind protectia consumatorilor", a declarat Cerbulescu.

Principalele deficiente constatate:
- etichetarea eronata;
- abateri de informare a consumatorilor, la calitatea produselor alimentare ecologice sau la afisarea preturilor;
- au fost depistate produse care prezentau neconcordante intre denumirea sub care erau vandute si compozitia reala a lor.

Cerbulescu a precizat ca a fost identificata "dulceata de cirese ecologica" care in realitate era facuta doar din visine, biscuiti cu unt si lamaie, care nu aveau in compozitie lamaie, sau bautura de ovaz cu ciocolata, care de fapt continea cacao.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.