Daca te-ai plictisit de vacantele clasice pe care le faci in fiecare an, pe plaje insorite sau in statiunile de schi din Vest, la hoteluri all inclusive, acum este momentul sa incerci si ceva pentru sufletul tau.

Manastirea Bucium (Brasov)

Situata in comuna Sinca Veche, din judetul Brasov, Manastirea Bucium a fost reinfiintata in anul 1990 pe locul unui mai vechi asezamant monahal atestat in 1737, dar care a fost distrus din ordinul generalului Bukow.

Ansamblul cuprinde o biserica in stil bizantin precum si o troita, construita pe locul vechii biserici.

Turistii interesati sa se cazeze aici, manastirea dispune de pana la 60 de locuri de cazare, in camere cu peste patru locuri. Manastirea nu percepe nicio taxa de cazare.

Manastirea Secu (Neamt)

Manastirea Secu, unul dintre cele mai cunoscute si vizitate asezaminte monahale din tinutul Neamtului, este situata la o distanta de 22 de kilometri de orasul Targu Neamt. Lacasul de cult este o vatra monahala a carei vechime se ridica la aproape 500 de ani.

Persoanele interesate sa ajunga aici trebuie sa stie ca Manastirea Secu poate asigura cazarea turistilor romani si straini in spatii proprii.

Tariful de cazare este de 50 lei pentru o camera cu doua paturi pe noapte.

Cazarea se asigura in cladirea numita Arhondaric, destinata special acestui scop, care este prevazuta cu locuri de cazare pentru pelerini si turisti.

Citeste despre restul manastirilor recomandate pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.