La Botosani, primarul si viceprimarul sunt urmariti penal pentru aplicarea propriei "legi a eutanasierii".

Magistratii Judecatoriei Botosani au dispus, ieri, inceperea urmaririi penale fata de primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur si viceprimarul Florin Ghiorghita pentru ca au autorizat in urma cu un an eutanasierea a peste 200 de catei comunitari, relateaza evz.ro.

Alaturi de ei mai sunt acuzati directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Minodora Vasiliu, medicul veterinar Cristian pancu si alti doi angajati ai Primariei Botosani.

Incidentul ar fi avut loc in luna mai 2011 si a fost sesizat de asociatiile pentru protectia animalelor. Autoritatile locale au invocate atunci ca animalele sufereau de jigodie, iar eutanasierea acestora era obligatorie.

Magistratii Judecatoriei Botosani au admis, in parte, plangerea facuta asociatii fata de rezolutia procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani de neincepere a urmaririi penale in cazul persoanelor implicate in uciderea celor peste 200 de caini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.