Este rezultatul unui studiu stiintific care sustine ca acest lucru se datoreaza faptului ca femeile folosesc o parte mai mare din creier pentru a gusta o gluma.

Ceea ce inseamna ca femeile sunt mai capabile decat barbatii sa se bucure de o gluma buna. Conform unui studiu realizat in California, acest lucru se datoreaza faptului ca ele sunt mult mai analitice decat barbatii cand judeca o gluma si - atunci cand ajung la concluzia ca este amuzanta - se bucura mult mai mult de ea.

In cadrul unui experiment la care au luat parte 10 barbati si 10 femei, participantii au fost rugati sa clasifice niste desene animate in functie de cat de amuzante le gasesc. Reactiile lor au fost monitorizate si s-a ajuns la concluzia ca in timpul experimentului femeile si-au folosit acea parte a creierului care analizeaza limbajul. Aparent, ele au analizat mai mult desenele animate inainte de a le clasifica intrucat nu aveau idei preconcepute despre ele, in vreme ce barbatii pareau ca de la bun inceput se asteptau ca ele sa fie amuzante. Experimentul pare sa confirme teoria ca femeile sunt mai susceptibile sa raspunda factorilor emotionali. Iar acest lucru poate explica de ce depresia afecteaza de doua ori mai multe femei decat barbati.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.