Cristian Petrescu, ministrul Turismului, crede ca turistii vor pleca garantat cu o parere buna despre Romania, dupa ce au pornit de la o parere proasta.

Turistii straini vin cu asteptari foarte mici in Romania si pleaca placut surprinsi, a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, dupa ce institutia pe care o conduce a investit in ultimii ani cateva zeci de milioane de euro in promovare externa.

"Majoritatea turistilor care vin in Romania prin acesti turoperatori (germani) pleaca cu sentimentul ca au gasit cu totul altceva decat ce se asteptau, pentru ca au asteptari foarte mici si pentru ca lucrurile pe care le gasesc in Romania sunt diferite fata de ce asteptau ei", a spus Petrescu la Targul de Turism de la Berlin, citat de realitatea.net.

In urma cu doua saptamani, Petrescu a afirmat ca va initia un studiu si il va prezenta Ministerului Finantelor, astfel incat, "atunci cand economia o va permite", statul sa scuteasca de plata TVA pe exportatorii de servicii turistice, adica pe turoperatorii care aduc turisti straini in Romania.

Citeste si:
Delta si statiunile balneare au sustinut turismul in 2011


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.