In primele 9 luni ale 2011, Delta Dunarii a inregistrat cu 45,2% mai multe vizite ale turistilor straini, fata de aceeasi perioada din 2010.

Delta Dunarii revine in topul destinatiilor turistice cu cea mai mare crestere a numarului de turisti straini, in timp ce statiunile balneare au inregistrat cele mai mari cresteri in preferintele turistilor romani, arata datele Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Turism.

Cele mai mari cresteri ale numarului de turisti straini, in primele noua luni ale acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut, au fost inregistrate in Delta Dunarii (+45,2%), statiunile balneare (+16,5%), localitatile mici, sate si orasele (+16,1%), Bucuresti si orasele mari (+12,4%) si statiunile montane (+11,2%).

Per ansamblu, Romania a atras in primele noua luni ale anului cu 12,6% mai multi turisti straini fata de anul trecut.

„Vorbim despre cresteri de aproape 50% a turismului in Delta Dunarii intr-un singur an! De ce alta dovada mai clara este nevoie pentru a arata ca ceea ce facem astazi facem bine? De cand am preluat conducerea acestui minister, am investit in Delta cat n-a investit nimeni in ultimii 20 de ani“, a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

Cresteri spectaculoase au avut loc si in ceea ce priveste preferintele turistilor romani. Cele mai importante evolutii au fost inregistrate la nivelul statiunilor balneare (+23,7%), al Bucurestiului si oraselor mari (+20,7%), al statiunilor montane (+17,9%) si al localitatilor mici, sate si orasele (+15,7%).

Per ansamblu, in primele noua luni ale anului fata de aceeasi perioada din 2010 numarul de turisti romani a avut o crestere de 16,9%.

„Am readus acest produs turistic in atentia tuturor, a opiniei publice, a investitorilor si, iata, deja si in atentia romanilor, pentru care statiunile balneare au devenit prima destinatie turistica din punct de vedere a cresterii numarului de turisti, cat si in randul strainilor, care, dupa Delta Dunarii, au preferat statiunile balneare. Vorbim clar despre o relansare a turismului romanesc pe toate aceste sectoare si despre o constructie solida a caror rezultate vor fi din ce in ce mai vizibile in perioada imediat urmatoare. Ma bucura sa spun ca, asa cum zice o vorba romaneasca, acolo unde pune mana Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului se face treaba“, a explicat Elena Udrea.

Citeste si:
Victor Ponta avertizează: „Suntem într-o criză mai mare decât cea...
Victor Ponta avertizează:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.