Inspectoratele scolare au inceput sa publice listele cu scolile unde pot fi inscrisi copiii in clasa I sau clasa pregatitoare.

Pana pe 19 februarie ar fi trebuit sa se termine recensamantul copiilor cu varsta de scoala. Incepand cu 5 martie, se completeaza cererile de inscriere in clasa I sau clasa pregatitoare, in functie de rezultatul evaluarii psihomatice a copilului.

Calendar
20 - 29 februarie 2012 -
realizarea evaluarii nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor privind cuprinderea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I.
5 - 16 marie
- vor fi depuse cererilor de catre parintii care solicita inscrierea copiilor la scoala de circumscriptie.
20 - 27 martie - vor fi completate cererile de catre parintii care au domiciliul in alta circumscriptie scolara, pe locurile ramase libere.
23 -25 martie - inscrierea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat, in etapa a doua, inscrierea la alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, dar care nu au fost admisi si solicita inscrierea la scoala de circumscriptie.
2 - 9 mai - inscrierea pe locurile disponibile, la unitatile dorite, a copiilor ai caror parinti au solicitat inscrierea la alta scoala decat cea de circumscriptie, dar au fost respinsi initial, din lipsa de locuri.
11 - 18 mai - inscrierea copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio scoala.
21 mai - afisarea la fiecare unitate de invatamant a listelor finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare sau in clasa I.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a afisat, luni, pe site-ul institutiei, circumscriptiile scolare pentru inscrierea in clasa pregatitoare si clasa I, iar parintii care nu-si vor regasi adresa vor sesiza ISMB, a declarat inspectorul general adjunct, Mihaela Ciho.

"In situatia in care adresa nu se regaseste in nicio circumscriptie scolara din municipiul Bucuresti, parintii se vor adresa Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, pana in 24 februarie, printr-o solicitare scrisa", a spus Mihaela Ciho, citata de MEDIAFAX.

Parintii copiilor care nu au fost recenzati in perioada 30 ianuarie - 18 februarie se vor adresa unitatii de invatamant in a carei circumscriptie scolara este arondata adresa de domiciliu pentru a fi luati in evidenta.

"In cazul in care prescolarii nu se regasesc in evidentele unitatilor de invatamant respective, scolarizarea acestora in anul de invatamant 2012 - 2013 se va face pe locurile ramase libere la nivelul municipiului Bucuresti", a adaugat inspectorul general adjunct, profesor Mihaela Ciho.

Citeste si:
Oana Moșneagu și Vlad Gherman se pregătesc să devină părinși: Vrem...
Oana Moșneagu și Vlad Gherman...

Listele cu circumscriptii scolare pentru restul judetelor din tara se gasesc pe site-urile aferente inspectoratelor judetene. O lista cu toate inspectoratele judetene se gaseste pe site-ul Ministerului Educatiei.

Citeste si:
Parinti, pregatiti-va pentru "clasa pregatitoare"!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.