Primele date arata ca s-ar fi incalcat o regula elementara, ceea ce a dus la declansarea celei de-a doua explozii.

Inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii, Dantes Nicolae Bratu, a declarat pentru MEDIAFAX ca primele date in cazul celei de-a doua explozii de la Sighetu Marmatiei arata ca ar fi fost incalcata o regula elementara, si anume nu ar fi fost intrerupta furnizarea cu gaze si electricitate in cladire.

"O prima constatare este ca nu s-ar fi intrerupt curentul si gazele, desi aceasta era o regula elementara. Acest lucru urmeaza sa fie stabilit cu certitudine pana la sfarsitul anchetei", a explicat inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii.

Dantes Nicolae Bratu a precizat ca cea de-a doua explozie s-a produs deasupra clubului, unde era un cabinet notarial nefunctional. Organele de ordine care au intrat acolo pentru a face cercetari au aprins lumina si astfel s-a produs cea de-a doua deflagratie, considerata accident de munca.

Prima explozie de la clubul Euforbia din Sighet a avut loc, sambata, in jurul orei 0.56, cel mai probabil din cauza unei acumulari de gaze la un etaj superior al imobilului. A doua explozie care i-a surprins pe anchetatorii care faceau investigatii la fata locului s-a produs in jurul orei 10.30. Doua dosare penale au fost deschise in cadrul anchetei incidentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.