Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, avertiza miercuri ca s-ar putea anunta o posibila "urgenta legata de inundatii".

Administratia Nationala "Apele Romane" (ANAR) si Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) ar putea anunta, miercuri, o "posibila situatie de urgenta" legata de inundatii, a declarat, marti seara, ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca.

Acesta nu a dat mai multe detalii despre subiect, spunand doar, in finalul declaratiei sale, ca spera sa nu fie "probleme, in continuare, cu inundatiile", relateaza MEDIAFAX.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, la RFI, ca autoritatile sunt pregatite in caz ca vor avea loc inundatii, dupa topirea cantitatilor masive de zapada cazute in ultimele saptamani, dar ca totul depinde de ritmul in care se va topi zapada.

"In primul rand, noi avem o strategie impotriva inundatiilor, dar tine de autoritatile locale sa fie pregatite. Noi avertizam, noi stim inainte cu cateva ore exact unde o sa fie inundatii si ii anuntam. Ei vor primi acest preaviz din vreme", declara ministrul Mediului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.