Arafat a luat decizia sa se intoarca la Ministerul Sanatatii, iar premierul Emil Boc a aprobat repunerea sa in functie.

Premierul Emil Boc si Raed Arafat au discutat, la Guvern, despre posibilitatea ca fostul subsecretar de stat sa isi reia functia detinuta anterior demisiei, acesta fiind de acord cu revenirea in Ministerul Sanatatii. La scurt timp dupa terminarea discutiei, Emil Boc a vorbit cu presa, confirmand intoarcerea fondatorului SMURD.

"Domnul Raed Arafat va reveni la Ministerul Sanatatii pe pozitia pe care a avut-o anterior. In cursul acestei zile, domnul Arafat a avut intalniri atat cu presedintele Romaniei, cat si cu mine, evident si cu ministrul Sanatatii a purtat discutii. [...] Va fi unul dintre membrii echipei de redactare a noii legi care vizeaza legea sanatatii", a precizat Emil Boc.

Raed Arafat a explicat in cadrul unei conferinte de presa ca revenirea sa era un lucru previzibil din moment ce motivul plecarii sale nu mai exista.

"Acum cateva zile mi-am dat demisia dintr-un motiv clar. Sa pot vorbi de lege intr-un mod deschis si am zis ca daca aceasta problema se rezolva eu sunt dispus sa revin. Motivul pentru care am plecat nu mai este. Legea Sanatatii a fost retrasa si se va proiecta o noua lege care va corecta vechile probleme. Prin urmare m-am intors, cum am zis cand am demisionat", a declarat Raed Arafat.

De asemenea doctorul s-a declarat "socat de sustinerea si increderea populatiei", referindu-se la mitingurile de sustinere din prima parte a saptamanii.

"Planurile care sunt pentru sistemul de urgenta vor fi continuate. Despre participarea mea la comisia care va elabora noua lege, o sa ma implic, dar mai ales in domeniul de expertiza pe care il am", a concluzionat Raed Arafat.

Raed Arafat
a demisionat pe 11 ianuarie din cauza neintelegerilor vizavi de legea Sanatatii. Raed Arafat considera ca proiectul reformei sanitare va distruge sistemul medicinei de urgenta in Romania. Emil Boc a aprobat atat demisia sa, cat si inlocuirea lui Arafat cu Andrei Georgescu. Pe parcursul saptamanii au avut loc proteste si mitinguri de sustinere a doctorului Arafat.

Citeste si:
Epidemie de rujeolă la nivel național! Măsurile impuse pentru...
Epidemie de rujeolă la nivel...

Vineri seara presedintele Traian Basescu i-a cerut public premierului Emil Boc sa retraga proiectul Legii Sanatatii, fapt ce a contribuit direct la agravarea protestelor din timpul weekendului si de luni seara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.