Emil Boc a tinut o conferinta speciala, ieri la ora 12:00, pentru a face declaratii cu privire la protestele anti-guvernamentale.

Emil Boc a confirmat ca astazi la Palatul Victoria a avut loc sedinta Coalitiei de Guvernare care a facut o analiza a protestelor din ultimele zile si a prezentat atat concluziile coalitiei cat si parerile sale personale.

Ideea centrala a discursului premierului a fost ca protestele pasnice sunt perfect legitime, insa violentele stradale nu pot fi tolerate.

"Am spus de fiecare data ca inteleg si intelegem in calitate de Coalitie de Guvernare greutatile prin care trec romanii. Oamenilor vreau sa le multumesc pentru ca doar cu sprijinul lor am reusit sa salvam tara din colaps economic. Aceasta stabilitatea economica este rezultatul muncii romanilor. Aceasta stabilitate economica stim ca nu se resimte in buzunarele romanilor.

Violentele stradale trebuie sa inceteze pentru ca ele compromit aceasta stabilitate economica, compromit sansa noastra sa avem o crestere economica. De asemenea compromit situatia Romaniei pe plan international pe termen lung si mediu", a explicat Emil Boc, motivand pozitia Guvernului vizavi de actele de huliganism.

Emil Boc a mai precizat ca se vor intensifica dialogurile la nivel local, guvernamental si politic pentru a contracara manifestatiile violente.

In privinta Legii Sanatatii, premierul a transmis ca momentan Ministrul Sanatatii a primit mandat sa formeze o noua echipa in care sa fie inclusi si reprezentanti ai asociatiilor de pacienti si ai colegiilor medicilor. Acestia vor fi cei mai capabili sa furnizeze noi idei pentru creionaea unui proiect de reforma sanitara viabil.

De asemenea spre finalul conferintei, intrebat de Raed Arafat, Emil Boc a precizat ca Raed Arafat este binevenit sa se intoarca, in orice post din cadrul Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.