Piata Universitatii este inca ocupata de contestatarii care s-au adunat in timpul zilei pentru a protesta impotriva presedintelui Traian Basescu si a Guvernului.

Motivul initial a fost sustinerea lui Raed Arafat insa protestatarii de toate varstele au invocat diverse probleme sociale: salarii mici, pensii reduse, lipsa locurilor de munca, problemele legate de taxa auto si reforma din sanatate, potrivit mediafax.ro. Agentia de presa vorbea de 400 de persoane, in jurul orei 14:00.

Serviciul de Ambulanta Bucuresti a intervenit pentru a acorda ingrijiri medicale in cazul a cinci persoane, trei dintre ele fiind transportate la spital. Din randul jandarmiilor, 3 angajati au fost raniti in urma protestelor.

Fortele de ordine au folosit gazele lacrimogene pentru a tempera multimea.

"O parte din acestia sunt cunoscuti ca facand parte din randurile galeriilor, unii fiind cunoscuti ca avand antecedente, au folosit petarde si au aruncat cu pietre", a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache, potrivit Realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.