Acelasi bilet, mai multe retele. Afla cum se schimba sistemul de tarifare pentru RATB, Metrorex si CFR Calatori.

AMTB vrea sa introduca de la 1 iunie un sistem de tarifare unic pentru calatoriile cu RATB, Metrorex, CFR Calatori partea regionala si operatorii de transport privati. Sistemul trebuie mai intai testat pentru a putea fi implementat cu succes in a doua parte a anului.

"E posibil sa fie 1 iunie, in conditiile in care strategia de integrare tarifara cred ca poate fi pusa pe masa doamnei ministru al Transporturilor pana la sfarsitul lunii februarie. Ar mai ramane cateva luni in care practic sa vedem cum functioneaza acest sistem si sa-l testam", a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Crit, directorul general al Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti (AMTB).

Strategia la care lucreaza AMTB vizeaza bilete si abonamente de calatorie combinate pentru toti operatorii de transport, modalitatile de calcul al pretului integrat si distribuirea veniturilor rezultate, precum si integrarea retelelor de vanzari. Astfel, un posesor de card activ RATB sau Metrorex va putea circula cu toate mijloacele de transport, incarcand diferite tipuri de abonament.

Integrarea tarifara va functiona in doua moduri. Primul implica un pret orar pentru calatorii, iar cel de-al doilea presupune introducerea de mai multe tipuri de abonament pentru diferiti operatori.

"Tarifele le stabilim impreuna cu operatorii, noi nu intram in zona de competenta a tarifului stabilit de operatori, dar pe tarife unice, pe tarife de colaborare, de asociere intre operatori, vom avea competente reale", a aratat Crit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.