Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, nu este de acord cu planul Primariei Generale de a rezolva problema cainilor fara stapan doar prin sterilizare

Mihai Cristian Atanasoaei atrage atentia ca in fiecare an, in medie, 10.000 de bucuresteni au nevoie de tratament petru muscaturi de caine.

Robert Lorentz, presedintele Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) a declarat ca daca s-ar folosi metoda sterilizarii, problema cainilor comunitari s-ar rezolva in cinci ani, se explica in comunicatul Prefecturii.

„Daca aceasta solutie este strategia Primariei Capitalei, atunci atragem atentia ca relocarea cainilor pe strada, chiar si sterilizati, nu va avea niciun efect asupra agresiunilor la care bucurestenii vor fi supusi si in viitor. Mi s-ar parea normal ca Primaria Generala sa suporte cheltuielile cu tratamentul celor 50.000 de oameni care vor fi muscati in continuare. Desi noua lege pune la dispozitia Primarului mijloace legale pentru rezolvarea problemei in interesul oamenilor, ma intreb de ce acest interes este ignorat?” a declarat Atanasoaei.

Datele statistice puse la dispozitie de Institutul de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals” arata ca in perioada 2009 - 2011, la nivelul Municipiului Bucuresti, au fost muscate si au beneficiat de servicii medicale un numar de 31.278 de persoane, adulti si copii.

In perioada 2006-2010 (5 ani), costurile serviciilor medicale pentru persoanele muscate de caini au fost de 7.856.247,66 RON, adica 1.870.535 Euro.

Problema cainilor comunitari a fost subiect de discutie luni la Primarie, Sorin Oprescu intalnindu-se cu reprezentantii asociatiilor care lupta pentru protectia animalelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.