In 2012 vom avea 11 zile libere, de pe urma sarbatorilor religioase si legale. 7 dintre ele pica in timpul saptamanii.

Desi 1 Ianuarie va cadea intr-o duminica in 2012, macar beneficiem la inceputul anului de un weekend de trei zile, 2 ianuarie fiind zi libera. Ca sa nu incepem anul si munca prea brusc. Pastele in 2012 va pica pe 15 aprilie, deci 16 aprilie este ziua de luni in care putem sta acasa.

1 Mai va cadea intr-o zi de marti, deci puneti deoparte o zi de concediu pentru 30 aprilie (luni), ca sa petreceti un weekend de patru zile undeva departe de oras.

Rusaliile au loc in a 50-a zi de la duminica Pastelui, anul viitor fiind vorba de 3 iunie (duminica) si ziua de luni care ii urmeaza. Deci in primul weekend din iunie (2 – 3 – 4 iunie) mai beneficiem de o minivacanta de trei zile.

Din 2008, Adormirea Maicii Domnului a fost introdusa ca sarbatoare legala, iar anul viitor 15 august pica intr-o miercuri.

In 2012, “pierdem” 1 Decembrie, deoarece va cadea intr-o sambata, in schimb Ajunul Craciunului si Craciunul in sine se vor petrece la inceput de saptamana, in zilele de luni (24 Decembrie), respectiv marti si miercuri (25 - 26 Decembrie). Merita subliniat ca doar prima si a doua zi de Craciun sunt zile nelucratoare acordate de Stat.

  • Sarbatori legale propuse

Pentru 2012, au fost propuse si aprobate de Senat inca doua zile de sarbatoare legala: 24 ianuarie, Ziua Unirii lui Cuza si mai recent, 30 noiembrie, Sarbatoarea Sfantului Andrei. Camera Deputatilor trebuie sa aprobe propunerile legislative prin care cele doua date devin zile nelucratoare.

In 2012, 24 ianuarie cade intr-o marti, iar 30 noiembrie intr-o vineri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.