Copiii nascuti in 2005 vor fi ultima promotie admisa fara anul pregatitor.

Elevii nascuti in anul 2005 reprezinta ultima generatie admisa in invatamantul primar fara sa fi fost in clasa pregatitoare, din anul scolar 2012 - 2013 aceasta devenind obligatorie, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, inspectorul general scolar, profesor Cristian Alexandrescu.

Copiii nascuti in 2005 vor fi admisi in clasa intai fara clasa pregatitoare, iar cei nascuti in 2006 vor intra in clasa pregatitoare.

Parintii vor avea de ales pentru copiii nascuti in intervalul 1 septembrie 2006 - 31 decembrie 2006 daca prelungesc inca un an in grupa mare sau daca cei mici merg in grupa pregatitoare. In cazul in care opteaza pentru prelungire, in anul scolar 2013-2014 vor intra in clasa pregatitoare, a adaugat inspectorul general scolar.

Legea Educatiei Nationale specifica faptul ca in clasa pregatitoare sunt inscrisi copiii care au implinit varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar. La solicitarea scrisa a parinților, a tutorilor sau a sustinatorilor legali, pot fi inscrisi in clasa pregatitoare si copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la sfarsitul anului calendaristic, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare, a mai spus prof. Cristian Alexandrescu.

In momentul de fata in Capitala ar fi aproximativ 5.600 copii nascuti in 2005 si 12.700 copii in 2006, ne indica statisicile compilate de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB). Acestia vor face automat clasa pregatitoare, in vreme ce alti 5.000 de copii nascuti intre 1 septembrie si 31 decembrie 2006 pot opta sa ramana inca un an in grupa mare sau sa se alature si ei claselor pregatitoare.

Parintii copiilor care se incadreaza in aceste categorii vor avea la dispozitie din ianuarie 2012 o linie verde cu toate explicatiile necesare pentru a intelege cum se va schimba sistemul educational pentru copiii lor.

Pana atunci, Ministerul Educatiei elaboreaza curriculum-ul si planurile cadru pentru clasa pregatitoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.