Luni s-au realizat 27 de perchezitii in Petrosani si in Paris pentru a depista un lant de trafic de persoane.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) informeaza, luni, ca s-au desfasurat 27 de perchezitii simultane in Petrosani si in Franta, intr-un caz de trafic de carne vie.

"In cadrul unei comisii rogatorii solicitate de autoritatile franceze au fost organizate sapte perchezitii in Valea Jiului, referitoare la invinuiti care au savarsit infractiunea de trafic de persoane, trafic de minori si prostitutie, proxenetism. Concomitent se desfasoara 20 de perchezitii la Paris, fiind vizate 30 de persoane implicate, membre ale unei grupari infractionale", a declarat seful Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog (BCCOA) Alba Iulia, comisarul sef Traian Berbeceanu.

In urma celor sapte perchezitii de pe Valea Jiului, cinci persoane au fost escortate la DIICOT Hunedoara pentru a a fi audiate.

Din cele sapte locuinte perchezitionate au fost ridicate sume de bani, dar si unitati de calculatoare, a mai precizat Berbeceanu. La perchezitiile din judetul Hunedora au participat si doi politisti de la Politia Judiciara din Paris si un atasat al Ambasadei franceze la Bucuresti., relateaza MEDIAFAX.

DIICOT a primit mai multe cereri de asistenta judiciara din Franta pentru a se trage la raspundere inculpatii aflati pe teritoriul statului roman, fapt ce a dus la declansarea colaborarii cu autoritatile franceze in acest caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.