Profesorul de la Liceul "Jean Monnet" a recunoscut ca a intretinut relatii sexuale cu eleva din clasa a XI-a, in mai multe randuri, dar procurorii nu au aratat probele certe din care sa rezulte ca lasarea lui in libertate ar fi un pericol pentru ordinea publica, potrivit deciziei instantei.

Judecatoria Sectorului 1 a decis, sambata, ca profesorul Dan-Octavian Visan poate fi cercetat in libertate, acestuia fiindu-i impusa insa interdictia de a parasi localitatea timp de 30 de zile.

Profesorul de sport a recunoscut, in timpul audierilor, ca a intretinut relatii sexuale cu eleva de la Liceul "Jean Monnet", in mai multe randuri, declaratii ce se coroboreaza cu plangerea acesteia si cu declaratiile facute de patru martori, "mijloace de proba ce pot conduce la concluzia rezonabila ca s-a savarsit o fapta prevazuta de legea penala", se arata in motivarea deciziei Judecatoriei Sectorului 1, informeaza MEDIAFAX.

Instanta noteaza insa ca, desi procurorii au propus arestarea preventiva a lui Dan-Octavian Visan, din analiza actelor si lucrarilor dosarului se constata ca este indeplinita doar una dintre conditiile pentru arestarea lui preventiva, respectiv cea referitoare la cuantumul pedepsei.

Totodata, instanta noteaza ca pericolul concret pentru ordinea publica se stabileste fie pe baza probelor care atesta modalitatea de savarsire a faptei si gradul sau de pericol social ridicat, fie pe baza circumstantelor personale ale inculpatului care trebuie sa releve un pericol social pentru ordinea publica.

Decizia a fost contestata de Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 la Tribunalul Bucuresti.


Eleva de la Liceul "Jean Monnet" s-a prezentat, in 3 noiembrie, la Sectia 1 Politie insotita de parinti si a depus plangere impotriva profesorului de 26 de ani, acuzandu-l ca a violat-o, in timpul unei excursii la Predeal.

Dan-Octavian Visan a fost audiat si retinut vineri, iar sambata a fost eliberat din arest, in urma deciziei Judecatoriei Sectorului 1.

Citeste si:
Ilinca Vandici, despre marea finală „Bravo, ai stil!”. Producătorii...
Ilinca Vandici, despre marea...

Profesorul de sport era suplinitor, fiind venit de la alta scoala la Liceul "Jean Monnet" de un an. El si-a recunoscut fapta in fata conducerii unitatii de invatamant, context in care a si demisionat, declarau, vineri, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.

Avocatul acestuia a sustinut ca intre profesor si eleva care il acuza de viol a existat doar o relatie profesionala si ca acestia "nu au fost iubiti". In plus, avocatul a aratat ca profesorul nu a cunoscut ca eleva este minora, "aceasta venind dintr-un sistem de invatamant diferit, din Belgia".


O echipa a Liceului "Jean Monnet" verifica de luni modul in care a fost organizata excursia, dar si comportamentul elevilor si profesorilor, putand fi sanctionati atat scolarii, cat si cadrele didactice.
Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.