Alte doua persoane ranite in incendiul din noaptea de joi spre vineri dintr-o discoteca din Buenos Aires au decedat la spital in weekend, ridicand numarul mortilor la 177, a declarat pentru AFP directorul serviciilor de urgenta argentiniene, Julio Salinas. 889 de persoane au fost ranite, dintre care 280 erau inca internate ieri, 57 fiind la terapie intensiva.
Aproximativ 4.000 de oameni se aflau in discoteca "Republica Cromagnon", asistand la un concert rock in momentul in care a izbucnit un incendiu provocat de efectele pirotehnice ale spectacolului. Evacuarea a fost impiedicata de faptul ca iesirile de incendiu erau blocate pentru ca nimeni sa nu se poata furisa inauntru.
Patronul clubului a fost arestat pentru nerespectarea reglementarilor. Primarul capitalei argentiniene a decis inchiderea pentru 15 zile a tuturor cluburilor si discotecilor din oras in semn de doliu, dar si pentru verificarea sistemelor de prevenire a incendiilor si de evacuare


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.