Mai multi detinuti din Penitenciarul Vaslui au divortat si s-au recasatorit cu fostele sotii chiar si de trei-patru ori de cand se afla in detentie pentru a se putea bucura de vizita intima de 48 de ore de dupa cununia civila si de vizita de doua ore acordata lunar timp de un an.

Trei din cele cinci casatori oficiate in acest an in Penitenciarul Vaslui de catre ofiterul starii civile din cadrul Primariei Vaslui au fost precedate de divorturi, detinutii insurandu-se, de fapt, cu fostele sotii pentru a putea beneficia de dreptul la camera intima din interiorul puscariei. Astfel, fata de celelalte persoane private de libertate, care nu au dreptul la vizite intime decat odata la minim trei-patru luni cu conditia sa munceasca si sa participe la activitati cultural-educative, detinutii care se casatoresc in penitenciar se pot bucura de o vizita intima de 48 de ore dupa cununia civila si apoi de cate o vizita doua ore in fiecare luna, timp de un an.

"Pentru unele persoane private de libertate divortul si recasatoria cu fosta sotie a devenit o practica. Unii dintre detinuti au ajuns si la trei-patru casatorii de cand se afla in penitenciar. Nu le putem interzice acest lucru, asa ca profita din plin de acea prevedere legala care le da dreptul la vizite intime dupa casatorie mai mult decat la celelalte persoane private de libertate", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Pe langa vizita intima de 48 de ore acordata imediat dupa oficierea casatoriei, detinutii miri pot sarbatori evenimentul, timp de o ora, cu pana la zece invitati, inclusiv din exteriorul penitenciarului, intr-un spatiu special amenajat, unde au voie sa serveasca dulciuri si suc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.