Decizia Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, de a inchide fabrica de Jucu a surprins autoritatile din Romania, desi in primavara compania anuntase ca va renunta in cateva luni la centrul de cercetare de la Cluj. Cititi un interviu cu Ioan Pojar, primarul comunei Jucu, in care acesta vorbeste despre cati bani aduceau finlandezii la buget, ce s-a facut cu banii acestora si la ce proiecte s-ar putea renunta odata ce milioanele de euro de la Nokia nu vor mai fi.

Comuna Jucu a devenit cunoscuta in 2007, dupa ce Nokia, compania care a vandut anul trecut aproape 500 de milioane de telefoane mobile, va inchide fabrica de la Bochum din Germania pentru a veni in localitatea de 5.000 de locuitori de langa Cluj-Napoca, relateaza Wall-Street.ro.

Ioan Pojar conduce comuna Jucu din 2007, timp de un an fiind primar interimar, iar in urma alegerilor locale din 2008 a devenit primarul acesteia.

  • Cand ati aflat ca se va inchide fabrica Nokia de la Jucu? Ati aflat joia trecuta sau stiati dinainte?

In dimineata respectiva la 8-8 fara un sfert am aflat ca se inchide Nokia de la niste cunostinte care lucreaza acolo.

  • Practic, angajatii v-au anuntat.

Da, angajatii m-au anuntat. Si eu am ramas surprins. Chiar nu m-am asteptat. Sincer asta e, nu avem ce face.

Citeste tot interviul pe Wall-Street.ro.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.