In 2010, au avut studii universitare doar 18% dintre tinerii cu varste intre 30 si 34 de ani, potrivit unui studiu al Aliantei Organizatiilor Studentesti.

Numarul studentilor din Romania a scazut in ultimii patru ani cu 0,79133 la suta, ajungand in anul universitar 2009-2010 la 579.512 studenti inmatriculati in universitatile de stat, potrivit unui studiu al ANOSR.

In 2010, in Romania, doar 18,1 la suta tineri cu varsta intre 30 si 34 de ani care aveau studii universitare ocupau unul dintre ultimele locuri la acest capitol, impreuna cu Macedonia si Turcia, ceea ce trage in jos media europeana. [Toti sunt de acord: Fara facultate pentru elevii care au picat BAC-ul].
Cu toate acestea, doar 15,47 la suta din numarul total de studenti inmatriculati in universitatile de stat provin din medii socio-economice dezavantajate.

In Romania, numarul persoanelor cu dizabilitati cu varste cuprinse intre 20 si 29 de ani reprezinta 2,06 la suta din numarul total de adulti din aceasta grupa de varsta. In niciuna dintre universitatile de stat procentul acestor studenti, din totalul celor inmatriculati la forme de invatamant cu frecventa si frecventa redusa, nu depaseste insa 0,5 la suta.


Numarul locurilor in camine a crescut in ultimii patru ani cu doar 4,3 la suta. Institutiile de invatamant superior de stat din Romania solutioneaza pozitiv aproximativ 70 la suta din cererile de cazare ale studentilor.

Mai mult, anumite universitati de stat nu reusesc sa acopere nici macar 50 la suta din numarul total de cereri depuse de studenti. Exista universitati de stat care nu detin camine sau cantine proprii, dar si universitati care percep taxe de rulment, desi acestea sunt ilegale.

Citeste si: Ce facilitati ofera facultatile din strainatate studentilor

A inceput facultatea: Unde ne cazam?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.