Sotii si copiii romanilor care lucreaza pe cont propriu in Spania pot munci fara permis. Afla ce conditii trebuie sa indeplinesti.

"Membrii de familie ai romanilor autonomi (cuenta propria), care muncesc pe cont propriu in Spania si isi platesc singuri cotizatiile, nu mai au nevoie de permis de munca. Initial, doar membrii de familie ai muncitorilor romani angajati (cuenta ajena) aveau acest drept", a precizat purtatorul de cuvant al Ministerului Muncii, Ioana Santa. Este vorba, mai exact, de sotul, sotia, copiii sub 21 de ani si cei peste 21 de ani aflati in intretinerea cetateanului roman care lucreaza pe cont propriu si are liber acces pe piata muncii.

Acest drept nu este aplicat insa si in cazul parintilor, fratilor si nepotilor, relateaza MEDIAFAX.

Spania impune un ultimatum muncitorilor romani

In urma consultarilor din grupul de lucru romano-spaniol, pe tema instructiunilor impuse in 22 iulie, oficialii spanioli si-au luat angajamentul ca vor respecta dreptul la munca si familiilor lucratorilor autonomi. [Romanii din Spania isi cer drepturile in instanta].

Executivul de la Madrid a decis, pe 22 iulie, impunerea unor restrictii pentru muncitorii romani in Spania. In data de 11 august, Comisia Europeana (CE) a aprobat solicitarea Spaniei de a restrictiona accesul lucratorilor romani pe piata fortei de munca pana la data de 31 decembrie 2012.

Noile instructiuni de restrictionare ii obliga insa si pe oficialii spanioli sa le respecte dreptul la munca membrilor de familie ai lucratorilor romani, pana in prezent fiind primite zeci de sesizari privind abuzuri, potrivit Ministerului Muncii, Familii si Protectiei Social.

Citeste si: Nu mai este loc pentru muncitorii romani din Spania?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.