Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Capitala va fi redeschis pe 17 septembrie.

Dupa o intarziere de aproape un an, "Grigore Antipa" isi redeschide portile, anunta reprezentantii. Intarzierea s-a produs ca urmare a unor "decalaje de plati", potrivit Ministerului Culturii.


La sfarsitul anului trecut, Muzeul Grigore Antipa se anunta a fi, dupa renovari, cel mai modern muzeu din Romania
, o expozitie permanenta modernizata. Astfel, vizitatorii vor putea admira exponatele binecunoscute ale muzeului intr-o alta forma de expunere, completata de info touch-uri, proiectii, sunete si lumini speciale. Totodata, colectia muzeului s-a imbogatit cu peste 30 de trofee de vanatoare, potrivit MEDIAFAX.

Dupa ce cladirea care il adaposteste a fost consolidata si restaurata, intre 1996 si 2005, expozitia fiind refacuta in 2000, Muzeul "Grigore Antipa" va avea o expozitie permanenta adusa la zi, cu mijloacele tehnice actuale, a declarat directorul institutiei, Dumitru Murariu. Acesta a mentionat, printre altele, ca vor fi folosite plasme, cu telecomenzi care vor fi manevrate de vizitatori, spoturi de lumini, pentru punerea in valoare a exponatelor, si mijloace multimedia.

Inaugurarea oficiala a Muzeului "Grigore Antipa" in actualul sediu a avut loc pe 24 mai 1908. Cu aceasta ocazie au fost deschise pentru vizitare 16 sali, fiind prezentate patru diorame biogeografice create de Grigore Antipa, printre primele realizate in lume, care datorita calitatii au servit drept model pentru multe alte muzee din tara si strainatate.

Actualul patrimoniu al muzeului este format din colectii zoologice, de minerale si roci, paleontologice si etnografice. Colectiile muzeului au sporit permanent de-a lungul timpului, astfel ca, in prezent, cuprind peste doua milioane de piese.

  • Lucrarile de modernizare a muzeului se ridica la aproximativ 13 milioane de euro

Fondurile necesare au fost asigurate, in parte, dintr-un imprumut acordat Ministerului Culturii, in 2006, de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar restul, de la bugetul de stat.
Citeste si:
Mai mult decât modă, un stil de viață. Lefties se lansează oficial...
Mai mult decât modă, un stil...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.