Profesorul Alexandru Pesamosca, cel mai bun pediatru din Romania, a decedat la Spitalul "Marie Curie", fost Budimex, unde si-a petrecut mare parte din viata.

Decesul a avut loc in jurul orei 2.00, in Clinica de ortopedie din cadrul spitalului. Profesorul Pesamaosca a fost internat pe 18 iunie la Spitalul Floreasca din cauza unor suferinte cronice cardiace si pulmonare.

"Dorinta profesorului Pesamosca a fost sa se sfarseasca in locul pe care l-a iubit foarte mult, in locul lui de munca, care-i devenise si casa", spuni apropiati ai familiei, relateaza MEDIAFAX.

Trupul neinsufletit va fi depus initial in capela bisericii Cuviosul Stelian si Sfantul Nicolae-Brancoveanu din curtea spitalului.

  • Scos la pensie cu forta!

Desi un titan al medicinei romanesti, Profesorul Pesamosca a fost scos la pensie fortat. Din anul 1984, profesorul Pesamosca nu a mai iesit din Spitalul de Copii "Marie Curie", de cativa ani fiind imobilizat la pat.

Profesorul a muncit 60 de ani in Spitalul Budimex, ajutand zeci de mii de copii in stare foarte grava sa duca o viata normala.

Alexandu Pesamosca s-a nascut in 14 martie 1930, la Constanta, unde a urmat scoala primara si Liceul "Mircea cel Batran". A absolvit Facultatea de Medicina Generala la Bucuresti in anul 1954. A profesat ca chirurg pediatru la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" iar ulterior la Budimex.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.