Universitatea Jiao Tong din Shanghai a publicat clasamentul primelor 500 de universitati din lume. Romania nu figureaza in acest top, insa o institutie de invatamant ar putea fi analizata pe viitor.

Top Shanghai este unul dintre cele mai reprezentative clasamente internationale privind competenta universitatilor din intreaga lume. Desi Romania nu a intrat niciodata in top 500, anul acesta, in premiera, este analizata performanta unei universitati romanesti, mai exact Universitatea Babes-Bolyai din Cluj (UBB).

"In acest an, pentru prima data in istoria acestui clasament, o universitate romaneasca este vizibila in analiza. Aceasta universitate este Universitatea Babes-Bolyai", anunta Profesorul Daniel David pe blogul sau.

Vizibilitatea UBB in clasamentul Shanghai 2011 inseamna, concret, ca Universitatea Babes-Bolyai figureaza intre cele 1.200 de universitati analizate, adica se afla printre primele 5%-6% universitati la nivel international, explica profesorul.

  • Primele cinci universitati din lume

Harvard este cea mai buna universitate din lume, pentru a noua oara consecutiv. Urmeaza Stanford University, Massachusetts Institute of Technology, University of California, Berkeley si University of Cambridge.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.