Un incendiu puternic a izbucnit in zona Vadu din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Afla care sunt pagubele.

Guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Grigore Baboianu, a anuntat ca incendiul a afectat mai putin pasarile, deoarece sunt la inceputul perioadei de migratie, fiind pregatite de zbor.

"Insectele sunt cel mai afectate si eventual reprezentanti din fauna acvatica si semiacvatica, batracieni, reptile, serpi. Asta se va vedea in perioada urmatoare, mai ales ca zona este una mlastinoasa, in care stratul de apa a constituit o protectie pentru ceea ce a fost sub apa. Au ramas vietatile care nu au putut evada in timp foarte scurt", a adaugat acesta.

Dimensiunea reala a pierderilor ecologice din zona va fi cunoscuta saptamana viitoare, cand specialistii vor face cercetari la fata locului.

  • In incendiu au ars aproximativ 300 de hectare de vegetatie, iar sute de pasari au murit

Incendiul a izbucnit sambata dupa-amiaza, in jurul orei 15:00. Pompierii constanteni se lupta cu flacarile de peste 18 ore.

Interventia pompierilor a fost ingreunata atat din cauza vantului puternic, care si-a schimbat de mai multe ori directia de la izbucnirea focului, cat si de faptul ca terenul in zona este accidentat si mlastinos, relateaza MEDIAFAX.

Focul a fost izolat, iar pompierii sustin ca ar putea fi stins in curand daca nu se modifica din nou directia vantului.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea, urmeaza sa fie stabilita cauza incendiului. Momentan, sunt luate in calcul mai multe ipoteze: flacarile au izbucnit fie de la o tigare aruncata fara a fi stinsa, de la un gratar sau in mod intentionat de catre crescatorii de animale din zona, potrivit Realitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.