Aproximativ 20 de milioane de euro au lasat turistii pe litoral in cele trei zile libere. Peste 300.000 de oameni si-au petrecut weekendul la malul marii.

Din 2008 nu au mai fost un numar atat de mare de oaspeti in statiuni la jumatatea lui august.

"Se simte o crestere fara de aceeasi perioada a anului trecut destul de mare, in jur de 25-30%, weekend-ul acesta chiar si 50%. Speram sa o tina tot asa", a declarat Mihai Gache, reprezentant operator turism, conform incont.ro.

In weekendul trecut la Mamaia au fost oficial peste 44.000 de oameni, iar circa sase milioane de euro s-au cheltuit in statiune, potrivit datelor furnizate de hotelieri.

In statiunile Costinesti si Neptun si-au petrecut mini-vacanta circa 100.000 de turisti, care au lasat hotelierilor si comerciantilor peste 10 milioane de euro.

Situatia pe Valea Prahovei

Numarul echipajelor de Politie care au actionat pe DN 1, Valea Prahovei, a fost suplimentat in ziua de duminica si luni pentru prevenirea eventualelor incidente rutiere.

Potrivit datelor furnizate de reprezentantii Politiei Prahova, aproape 25.000 de masini au tranzitat drumul national 1 pe Valea Prahovei in 24 de ore, de duminica, de la ora 15:00, pana luni dupa-amiaza, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aproximativ 13.700 de masini au fost inregistrate de camerele de luat vederi de pe DN 1 pe sensul de coborare dinspre munte catre Bucuresti, in conditiile in care mii de turisti care au petrecut mini-vacanta de Sfanta Maria in statiunile montane au revenit spre Capitala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.