Festivalul International "George Enescu" a fost inclus de The Independent in topul celor mai importante festivaluri de muzica clasica organizate in Europa in aceasta vara, publicatia britanica remarcand si extinderea pe internet a evenimentului romanesc.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor Festivalului Enescu, The Independent a mai inclus in "galaxia virtuozilor" festivalurile de la Bayreuth (Germania), Verbier (Elvetia), Aix-en-Provence si Saint-Denis (Franta).

Aceste festivaluri au in comun, pe langa apartenenta la "elita muzicii clasice", faptul ca reprezinta un pas important spre popularizarea unor astfel de manifestari culturale. Prin tehnologia webcasting din ce in ce mai multe persoane se pot bucura de spectacole exceptionale aflate "la un click distanta", se spune in publicatia britanica.

In articolul intitulat "Un loc virtual in galaxia virtuozilor" este evidentiat faptul ca pasionatii de muzica clasica ce nu isi permit sa cumpere bilete la astfel de evenimente au optiunea de a viziona concertele pe calculator, in confortul propriei case. Unul dintre festivalurile ce a implementat tehnologia live streaming este chiar Festivalul International "George Enescu".

De altfel, Festivalului International "George Enescu" i se atribuie un rol important in reinventarea si rebrandingul cultural ale "Micului Paris", intr-o metropola moderna din estul Europei.

"Romania poate parea ca nu mai este pe traiectoria corecta, dar cu siguranta nu vrea sa ramana asa", se spune in The Independent. Unul dintre factorii mobilizatori este chiar Festivalul "George Enescu", "ce aduce in Bucuresti unele dintre cele mai bune orchestre si solisti din lume", se mai spune in publicatia britanica.

Cea de-a XX-a editie a Festivalului "George Enescu" aduce in fata publicului iubitor de muzica clasica si noutatea de a putea urmari evenimentele pe internet, in timp real. Astfel, finalele Concursului International "George Enescu" - pian si vioara, Gala Laureatilor si evenimentul inaugural al festivalului de pe 1 septembrie (concert Residentie Orchestra din Haga, sub bagheta lui Christian Badea) vor putea fi urmarite live pe www.festivalenescu.ro.

Citeste si:
Piata Festivalului - regalul muzicii simfonice, in aer liber
Piata Festivalului - regalul...

Posibilitatea de a transmite live secvente importante din "galaxia virtuozilor" care poposesc in Romania la Festivalul Enescu, intre 1 si 25 septembrie, contribuie, crede directorul festivalului Mihai Constantinescu, la formarea unei audiente internationale pentru acest eveniment romanesc.

  • Cea de-a XX-a editie a Festivalului International "George Enescu" are loc intre 1 si 25 septembrie 2011 in Bucuresti, dar si in Cluj-Napoca, Sibiu si Timisoara.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.