Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, sustine o declaratie de presa cu privire la rezultatele slabe de la examenul de bacalaureat.

"Astazi a venit momentul sa schimbam metalitati, comportamente. Ar fi o greseala capitala din partea cuiva sa isi imaginze ca vom da inapoi", a declarat Funeriu. Promovabilitatea din acest an la prima sesiune a bacalaureatului a fost de 44, 47 la suta, cea mai mica din ultimele doua decenii.

Ministrul Educatiei a tinut sa-i felicite pe elevii care au promovat examenul, iar celor care au picat le-a transmis ca "il pot da anul urmator. Sa invete si vor putea sa-si obtina o diploma", potrivit MEDIAFAX.

"Rezultatul din acest an ne arata ca Romania este la rascruce", a adaugat acesta.

  • Cristian Tudor Popescu: Aceste diplome nu mai fac doi bani

"Dorinta romanului de a acumula diplome este dinainte de 1989. Atunci, daca aveai o diploma, statul era obligat sa te repartizeze, sa-ti dea un loc de munca, care era mai bun decat al celorlalti care nu o aveau. In prezent, statul nu mai are nicio obligatie fata de absolventi, iar aceste diplome nu mai fac doi bani"
, a comentat Cristian Tudor Popescu cu privire la situatia examenului de bacalaureat din acest an, potrivit gandul.

Citeste si: Funeriu nu are rusine...desi are doar 11 clase


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.